Szybko i zdrowo, czyli najlepszy obiad

Kiedy wracamy do domu po pracy nie tylko potrzebujemy odpoczynku ale i trochę witamin, więc zjedzenie porządnego obiadu jest czymś koniecznym. Oczywiście zazwyczaj nie mamy czasu ani po prostu siły żeby zbyt długo coś przygotowywać.

Warto więc zrobić coś, czego ugotowanie zajmie nam kwadrans lub ciut więcej. Dobrym pomysłem jest przygotowanie porcji duszonych warzyw.

Kiedy weźmiemy warzywa, które wcale nie muszą się długo dusić to zrobimy to naprawdę szybko. Podstawą może być kapusta pekińska, która jest warzywem odrobinę niedocenionym i wszystkim wydaje się, że nadaje się tylko do sałatek na zimno.

To nieprawda. Dusi się ja szybko i smakuje naprawdę dobrze.

Do tego możemy dodać pomidory w puszce, natkę pietruszki, drobniutko pokrojoną marchewkę czy cebulę. Wszystko to dusimy na patelni lub w garnku i doprawiamy.

Możemy zjeść całkiem spora porcję smacznej, wegetariańskiej i niskokalorycznej potrawy. Dla mięsożerców dobra jest wersją z kawałkami podsmażonej kiełbaski czy kurczaka.